Niek Jochems

Wat maakt werken bij Topic zo bijzonder?

Topic maakt het mogelijk om te verbinden met mensen die dezelfde passie delen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om kennis op te doen en om zowel persoonlijk als professioneel te groeien. Bovendien werk je aan interessante projecten voor grote bedrijven als Bosch, Philips en VDL. Kortom, je werkt aan een betere, slimmere en gezondere toekomst voor onze kinderen, familie en vrienden. Al met al dus voor een betere wereld.

Hoe kun je je werk het best omschrijven en hoe ziet je dag eruit?

Momenteel werk ik voor de Business Unit Topic Consultancy. Ik heb de mogelijkheid gekregen om te werken als hoofd van de connectiviteitsafdeling waarbij we zorgen dat de bussen verbinding maken met het internet, een groot IOT device. Met mijn software development achtergrond, gecombineerd met hardware gerelateerde projecten uit het verleden, ben ik perfect in staat om commerciële verzoeken te vertalen naar technische oplossingen. Ik ben dagelijks betrokken bij het ontwikkelen van roadmaps en het stellen van gezamenlijke organisatiedoelen. Waar kan het proces worden verbeterd? Welke medewerkers zijn nodig om te groeien? Met behulp van de Agile werkmethode zorg ik dat we als team continu op zoek zijn naar verbetermogelijkheden. Daar ligt mijn passie.

Ik maak onderdeel uit van de werkgroep: TOPIC Agile / Safe. Hierdoor kan ik mijn kennis delen met opdrachtgevers, maar ook met mijn directe collega’s. Tot slot ben ik ook voorzitter van de OR. Hierdoor blijf ik betrokken bij de overkoepelende organisatie van Topic en de beslissingen die genomen worden zodat Topic de ideale werkgever blijft.   

Wat maakt Topic uniek?

Het informele karakter en het grote netwerk aan mensen en kennis zowel binnen de organisatie als de gehele technologische industrie. Dat maakt Topic uniek. Wij zijn in staat om kennis te vergaren en ervaring op te doen voor zowel het technische aspect als de ‘soft skills’. Dit zorgt ervoor dat ik het maximale uit mijn professionele carrière en mijn persoonlijke leven haal. Bij Topic maak je onderdeel uit van de familie, Topic helpt bij elke mogelijke uitdaging.