Thomas Reynders

Wat maakt werken bij Topic zo bijzonder?

Als klein kind ontwikkelde ik mijn voorliefde voor techniek door autoradio’s uit elkaar te halen en te sleutelen aan computers. Niet gek dus dat ik bij een technisch bedrijf ben gaan werken. Wat Topic bijzonder maakt zijn de gevarieerde projecten, van medische tot industriële technologieën. Bovendien geeft Topic me de mogelijkheid om me zowel professioneel als technisch te ontwikkelen.    

Hoe kun je je werk het best omschrijven en hoe ziet je dag eruit?

Ik werk bij Topic als software engineer. Recent ben ik in een nieuw project gestart waarbij we high-end applicaties maken voor een staalplaat inspectiesysteem.

Een hardware team van Topic heeft een systeem ontwikkeld dat gebruik maakt van FPGA’s om de kwaliteit van een staalplaat te meten met behulp van ultrasound. Ons team werkt hierbij samen met het software development team van de opdrachtgever om een platform en diverse Microsoft Windows applicaties te ontwikkelen. We werken daarbij op Scrum wijze en hebben wekelijkse meetings met onze opdrachtgever.   

De applicaties zijn op basis van C# WPF en maken het de gebruiker mogelijk om het systeem te configureren zodat er een real time analyse kan worden gemaakt van de staalplaat. Vervolgens maken we het mogelijk om het te visualiseren. Het uiteindelijke doel van het systeem is om een staalplaat te classificeren en te bepalen of deze bestemd is voor treinwielen of straatverlichting.    

Wat maakt Topic uniek?

Topic is een fijne werkplek met een hypermodern kantoor, met een gym als bonus. Collega’s, oftewel Topic’ers, zijn fantastische en open-minded mensen die altijd in zijn voor een praatje.